Beneficis del pilates

Beneficis del pilates

Són molts els beneficis de la pràctica regular d’una activitat física, pots rellegir l’article aquí. Si estàs pensant a provar una classe de pilates, pots sumar a la llista anterior uns quants més que són específics d’aquesta activitat.

Primer de tot una breu definició del que és el pilates i del que no és:

Pilates és un mètode d’entrenament per enfortir tot el cos i millorar la postura.

Pilates no és una classe d’estiraments i relaxació.

Pilates pot ser una gimnàstica suau o no.

Pilates és fer els exercicis de manera controlada, fluida i precisa, activant el centre, combinant-los amb la respiració i realitzant-los prenent consciència del nostre cos en moviment.

BENEFICIS DEL PILATES

 • MILLORA LA POSTURA
 • MILLORA L’EQUILIBRI
 • TREBALLA TOT EL COS
 • ALLEUJA MALS D’ESQUENA
 • MILLORA LA COORDINACIÓ
 • AJUDA A PREVENIR LESIONS
 • MILLORA LA CONSCIÈNCIA CORPORAL
 • TREBALLA LA MUSCULATURA PROFUNDA
 • ELS EXERCICIS SÓN PROGRESSIUS I ADAPTABLES
 • PERMET SEGUIR ACTIU DURANT LA RECUPERACIÓ
 • OPTIMITZA LA RESPIRACIÓ DURANT EL MOVIMEN

T’animes a provar una classe?? Pots venir a provar una classe sense compromís perquè experimentis de primera mà com de completes i actives són les nostres classes de pilates. Consultar els horaris i reserva una classe de prova. 

Si no n’has fet mai, et sorprendrà. Com tota activitat nova necessitaràs un període d’adaptació. No vulguis fer les progressions més complicades el primer dia. Has d’anar al teu ritme i pas a pas per interioritzar i avançar.

Si has provat alguna classe de pilates al gimnàs, descobriràs una manera de fer molt diferent, amb grups més reduïts, atenció personalitzada, correccions individuals i adaptacions als exercicis específicament per tu. 

El pilates prioritza la qualitat dels exercicis que es fan sobre la quantitat. Aprendràs la tècnica del moviment saludable per treballar de manera conscient cada exercici. Un cop interioritzada la tècnica i els principis del pilates és moment d’afegir intensitat (ja sigui augmentant càrrega i/o velocitat).

Pilates és conèixer i respectar el teu cos per tal de poder dur tots els beneficis d’aquesta activitat al teu dia a dia.