La postura

La postura

Una correcta postura corporal és salut, fa que el cos treballi de manera més eficient i equilibrada, i fins i tot pot influir en el nostre estat d’ànim.

No tots tenim una alineació ideal, però moltes vegades la nostra mala alineació és postural i ho podem corregir.

Quan no tenim una correcta alineació, el cos, que és molt savi, crea compensacions. El problema és quan aquestes compensacions acaben en sobrecàrregues, contractures o desgast prematur d’alguna articulació.

Saber quin tipus d’alineació tenim ens pot ajudar a saber quina musculatura hem de relaxar i estirar més perquè està en sobreesforç, i quina musculatura cal treballar més perquè està inhibida o atrofiada. Coneixent el teu tipus postural podràs afegir alguns estiraments i exercicis específics a la teva rutina d’entrenament, que t’ajudaran a millorar la teva postura i a sentir-te millor.

Un dels referents per millorar la postura, sobretot per les curvatures de l’esquena, és la pelvis. Quina posició natural té la teva pelvis? Si la teva pelvis fos un bol d’aigua ben ple, vessaria? Per on? La pelvis neutra (quan l’aigua no vessa) és la que permet l’alineació ideal de les curvatures de l’esquena i el treball de la musculatura en equilibri.  

A totes les nostres classes ens basem en el treball del cos en equilibri muscular i en la correcció postural per tal que adquireixis la consciència corporal necessària per millorar la teva postura tant dins com fora de la classe.

Treballar en equilibri muscular fa que les articulacions no pateixin tant estrès i pot evitar dolors per contractures i sobrecàrregues degudes a una mala postura.

Si vols aprofundir en el treball de millora postural, vine a provar una classe de pilates i descobreix com et pot ajudar. Et canviarà la vida!