Posa pilates a la teva vida

Posa pilates a la teva vida

Ja has provat el mètode pilates?

A què esperes?

Un fenomen curiós que passa quan proves el mètode pilates és que passes a ser-ne un “fan” absolut o que no t’agradi gens.

Jo, evidentment, sóc el primer cas: pilates fan!!

El procés “fan” funciona així, o almenys és el que em va passar a mi.

Em vaig apuntar a pilates després d’una lesió de genoll que requeria enfortir musculatura si volia continuar ballant, fent esport durant molts anys i vivint sense dolor. Vaig tenir la sort de topar amb una molt bona professora i li vaig comunicar la meva situació i em va ajudar a adaptar exercicis per poder treballar-los de forma segura.

Evidentment, a les primeres classes feia el que podia, ja que a part de la lesió, no coneixia ni el mètode, ni els exercicis, ni com havia de combinar la respiració i el meu cos no estava acostumat. El que tenia molt clar, potser perquè ja he viscut moltes vegades el procés de primera classe, era que tot era qüestió de temps que aconseguís realitzar correctament els exercicis. Voler viure sense dolor constant al meu genoll i la motivació de ballar (no em puc ni imaginar la vida sense ballar) també em van ajudar a persistir en les primeres classes, on tens la sensació que no en tens ni idea i sembla que hi ha coses que no seràs capaç de fer mai.

A la tercera/quarta classe el cos ja comença a respondre als exercicis i els comences a controlar junt amb la respiració: fase principiant superada!!! Les agulletes hi van ser des del primer dia, i més tenint en compte que no em vaig posar a una classe d’iniciació precisament… Jo em vaig decidir per una classe grupal, però ja partia de la base de dansa, esport, moviment i consciència corporal. 

La sensació post classe era genial. Feia una hora de pilates i una hora d’estiraments. En acabar em sentia el cos treballat i relaxat a la vegada. Era com si flotés, com si m’haguessin fet un massatge.

Segons la persona i lesió pot ser molt millor opció una classe en grup reduït o particular.

Cal tenir en compte que quan hi ha una lesió cal anar al metge i/o fisioterapeuta per tal que ens indiquin el tractament a seguir. Una vegada realitzat aquest tractament, el pilates entra en joc com a post rehabilitació, tornada gradual a l’activitat física o per reforçar o corregir el que els professionals de la salut ens hagin indicat. 

Treballar el cos amb aquest mètode també fa que treballis la ment, concentrant-te en el que fas en aquell moment i deixant fora de la classe qualsevol problema o preocupació de la teva vida diària.

Suposo que això i els resultats que es comencen a notar molt ràpidament va fer que em convertís en una fan del pilates.

Per aquest motiu vaig pensar que havia d’ampliar els meus coneixements en aquest camp i em vaig treure el títol de professora de pilates. Sóc pilates fan i m’encanta poder transmetre els beneficis d’aquest mètode perquè tu també el puguis gaudir.

D’altra banda hi ha la gent que ho prova i no pot suportar estar pràcticament 1 hora estirat a terra fent exercicis. El repertori clàssic és això fer exercicis a terra.

Però molta gent que des de fora creu que no li agradarà i que són exercicis suaus, que no sues, o fins i tot pensen que només són estiraments, es sorprenen gratament al comprovar que estaven equivocats. Amb el pilates es treballa, i molt! El millor del mètode és que és un treball progressiu perquè et puguis adaptar el nivell de l’exercici al que el teu cos necessita i puguis progressar de forma segura i al teu ritme.

Com pots veure una fan no pot dir-ne coses dolentes ni intentant-ho, i és que per mi són un munt de beneficis i no et puc deixar de recomanar que posis pilates a la teva vida!!!